Новини AECU

Керівництво АІКУ взяло участь у Загальних зборах будівельної палати України

18 лютого у приміщенні ТПП України відбулися Загальні збори Будівельна Палата України (БПУ).

Захід, що проводиться раз на 4 роки, відзначився загостреністю проблематики будівельної галузі, насиченістю обговорення актуальних тем, генеруванням нових ідей та пропозицій. Ключовою стала доповідь Президента Будівельної палати України, Героя України Петро Степанович Шилюк, який відзвітував про роботу БПУ у 2016-2019 рр., окреслив ситуацію у будівельному комплексі та завдання щодо його подальшого розвитку. За словами Петра Степановича, «галузь будівництва відчула на собі всі кризові явища, які пережила і переживає останні роки економіка країни, зокрема, з 2014 р.». Проте «криза – це нові можливості, це той етап у розвитку галузі, коли на заміну старого і віджилого приходить нове: нові технології, устаткування і матеріали, з’являється нове бачення подальшого руху». На думку Петра Степановича, не зважаючи на вервечку проблем, серед яких і ситуація з кадрами, і питання житлового будівництва, і безпека праці, - галузь працює достойно. «Щоденною та нелегкою працею будівельники забезпечують введення в експлуатацію необхідних об’єктів», - наголосив він. 

В обговоренні доповідей на Загальних зборах узяли участь: Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко (Andriy Klochko), Директор ПП «Металомонтаж» Марина Величко (Marina Velichko), Заслужений економіст України Анатолий Беркута, Президент Всеукраїнська Спілка Виробників Будматеріалів Іван Салій, Голова профспілки працівників будівництва та промбудматеріалів України Vasyl Andreyev, Ректор КНУБА Петро Куліков, Президент Академії будівництва України Іван Назаренко. Кульмінацією події стало обрання Президентом БПУ Петра Шилюка, а також віце-президентів і Ради БПУ. Приємною новиною стало приєднання засновника і шеф-редактора ProfBuild Светлана Шах до Ради БПУ.





Тож вітаємо Петра Степановича з обранням на посаду Президента Будівельної палати України на новий термін! Зичимо плідної праці, результативності, творчої наснаги в оновленій структурі!